Udviklende samtaleforløb til leder og medarbejder
Søger jeres arbejdsplads en ekstern og professionel konsulent til at støtte og udvikle medarbejdere? Måske som en del af jeres personalepleje og led i en fastholdelsespolitik? Og har I et særligt fokus på at styrke de ansattes trivsel og den faglige relation mellem kollegaer og ledelse? Så kan et af mine tilbud om samtaleforløb være noget for jer. Som professionel behandler og terapeut tilbyder jeg individuelle samtale- og udviklingsforløb til arbejdspladser.
Skal jeres arbejdsplads være (endnu) bedre til mennesker?Så læs mere her om støttende og udviklende samtaleforløb til ledere og medarbejdere…
Jeg hedder Signe Grønbæk og er selvstændig supervisor, familie- og psykoterapeut samt parterapeut. Siden 2007 har jeg arbejdet med vejledning, personlige forandringsprocesser og udviklende samtaler. I alle årene har jeg brugt terapeutisk samtale som redskab til at hjælpe mennesker i komplekse livssituationer til at skabe udvikling. Herunder øget trivsel og forbedrede relationer til sig selv og andre. De individuelle samtaler jeg tilbyder, kan være af dybdegående terapeutisk karakter eller være mere superviserende og coachende, alt efter ønsker og behov hos den enkelte.
Hvad kan jeg hjælpe med – det hurtige overblik…
Krisehjælp
Coaching/Sparring
Samtale om samspilsdynamik
Supervision
Psykoterapi
Stresssamtaler
Personlig udvikling
Der er tale om særligt tilrettelagte forløb hos en erfaren og uddannet supervisor og samtaleterapeut
Som mennesker trives og udvikler vi os bedst, når vi oplever at blive mødt, set og anerkendt, som dem vi er. Med alt det der er. Både vores ressourcer og vores begrænsninger. Vi er hele mennesker med værdier, personligheder, mål og drømme. Også når vi går på arbejde. De bløde værdier, mental og psykologisk sundhed, trivsel og mulighed for personlige udvikling spiller en større og større rolle for fastholdelse af medarbejdere på arbejdspladser i dag.
Hvilke medarbejdere skal I tilbyde samtaleforløb?
Det kan være en medarbejder eller leder, der er ramt af en krise, konflikt eller et problem, der påvirker arbejdsindsatsen og/eller samarbejdet på arbejdspladsen. Krisen eller problemet kan være udløst af arbejdsrelaterede årsager. Men situationen kan også være udløst af mere personlige forhold. Fællesnævneren er, at medarbejderen har problemer, hvor samtale kan hjælpe. En samtale er altid fortrolig, forgår nænsomt og i en professionel ramme.
I får det samtaleforløb der hjælper medarbejderen bedst
Jeg har sammensat forskellige typer af samtaleforløb, som I og medarbejderen kan vælge mellem. Jeg står gerne klar til at hjælpe jer med at vælge det forløb der passer bedst i situationen.
Beskrivelse af de forskellige tilbud om samtaleforløb
Herunder finder I en nærmere beskrivelse af de forskellige typer samtaleforløb. Indhold og formål med udviklingsforløbene kan overlappe hinanden. Samtalerne kan holdes på arbejdspladsen eller i mit kliniklokale på Vesterbro. Der kan bookes enkeltstående samtaler eller et længere samtaleforløb. Også online, hvis ikke jeres arbejdsplads ligger i nærheden af København.
Krisehjælp til medarbejdere
Krisehjælpen er til medarbejdere der er ramt af problemer og kriser der er udløst på arbejdspladsen. Men det kan også være hjælp til en mere personlig livskrise. Det kan være skilsmisse, sygdom hos medarbejderen selv, hos nære pårørende, eller et tab af en nær ved dødsfald eller ulykke. Kriser kan have mange ansigter, men I oplever at det påvirker medarbejderens evne til at fungere på arbejdspladsen.
Coaching til medarbejdere
Et coachingforløb er til medarbejderen, der har behov for støtte til at se på egne udfordringer og skabe en forandring. At finde frem til hvad der skal til for at opnå de mål og ønsker vedkommende har. En coachende samtale handler om at skabe ny klarhed og lægge en retning medarbejderen finder mening i.
Samtale om samspilsdynamik
I disse samtaler er der fokus på at støtte en leders evne til at relatere sundt til sine medarbejdere. Især dem der opleves udfordrende. Og at lederen ikke skal stå helt alene i situationen. Det er sparring og coaching på lige det, lederen har mest brug for, så stemningen og samarbejdet kan komme tilbage på sporet. Konstruktivt og positivt, selvom noget er svært. Ofte handler det om noget der ”hænger i luften”. Derfor er det ekstra vigtigt, at lederen får hjælp til at se og forstå, hvordan problemerne opstår. Og hvad han eller hun kan gøre ved det. Der kan måske være behov for mere selvindsigt, øget relationskompetence og træning af forståelse for samspilsdynamikker.
Supervision til medarbejdere
En supervision kan være en samtale af faglig karakter. Det kan være en professionel sparring om en sag eller afgrænset problematik, der fylder hos medarbejderen. Et fagligt eftersyn, der giver nye perspektiver: hvad har jeg allerede gjort, er der noget jeg har overset, hvad er vejen videre? Eller et ønske om at udfolde og udvikle sit faglige og personlige potentiale endnu mere. Det kan også være udfordringer med egen adfærd eller samtaler om uhensigtsmæssig eller skadelig kommunikation, der spænder ben for samarbejde og udvikling.
Psykoterapi til medarbejdere
Psykoterapi er til medarbejderen der står midt i en periode, hvor livet udfordrer. Perioder hvor man kan føle sig presset, utilstrækkelig, fastlåst eller ramt på det professionelle eller det personlige plan. Det kan være både psykisk og fysisk belastende og stressfyldt. Og indimellem svært selv at håndtere eller finde vejen igennem. I psykoterapi kan medarbejderen arbejde med begrænsende eller fastlåste mønstre. Mistrivsel i arbejds- eller privatliv. Angst eller bekymringer relateret til arbejdsopgaver, præstation og personlig performance.
Stresssamtaler til medarbejdere
Stress eller symptomer på overbelastning skal tages alvorligt. Det der kan gøre os stressede eller belaste os er sjældent en isoleret situation, men ofte et samspil mellem flere faktorer, der både kan være arbejdsmæssige, private og personlige. Det kan være en ophobning over tid og kompleksiteten kan være svær selv at gennemskue, hvis man har befundet sig i situationen længe. Derfor kan det være vigtige at få det talt igennem med en udenforstående, der kan hjælpe til at skabe et overblik over, hvad der fylder for meget og hvorfor, og få støtte til at lægge en plan for, hvordan der kan tages belastning af og genskabes en sundere balance. Stresssamtaler kan også handle om angst eller bekymringer relateret til arbejdsopgaver, præstation og personlig performance. Det kan være en hjælp til strukturering, uhensigtsmæssige tankemønstre, hjælp til at sætte klare grænser. Håndtering af interne konflikter mm. Ansvar og grænser – både for medarbejderen selv og i samarbejdet med andre. Samarbejdsvanskeligheder og balance i livet.
Personlig udvikling for ledere og medarbejdere
Et samtaleforløb om personlig udvikling, kan handle om at blive stærkere i relationen og kontakten til andre. Bliver medarbejderen hørt? Bliver der sat sunde grænser? Hvordan mestrer medarbejderen konflikter? Eller måske en usikkerhed skaber problemer i arbejdssituationer? Det kan handle om motivation og performance.
Bliv arbejdspladsen der holder på de bedste medarbejdere
Og gør det med en ekstern konsulent. Så bliver det nemmere for jer at gøre en konkret forskel for jeres medarbejdere. Hurtigt og virksomt. Hvis I vil høre mere eller have en uforpligtende snak om et passende tilbud til jeres arbejdsplads, så kontakt mig på telefon + 45 2169 6500 eller via mail her