Terapi og coachingforløb
-Skab trivsel og løft både mennesker og forretning
Overvejer du, hvordan din arbejdsplads kan styrke medarbejdernes trivsel, forbedre det interne samarbejde og samtidig sikre en bæredygtig udvikling i virksomheden? Så er det måske tid til at tænke mental sundhed og psykoterapi ind som en del af jeres strategiske personalepleje.
Mange virksomheder har allerede fokus på fysisk sundhed gennem ordninger med massage, fitness og frugt – men hvad med den mentale trivsel? Arbejdsglæde og psykisk velbefindende er mindst lige så afgørende for engagement, loyalitet og præstation. Når du vælger at se medarbejderen som et helt menneske – med værdier, privatliv, drømme og udfordringer – investerer du både i individets og virksomhedens langsigtede succes.
Tilbud til din arbejdsplads: Professionel erhvervspsykoterapeut
Som ekstern erhvervspsykoterapeut tilbyder jeg professionel støtte til medarbejdere og ledere, der ønsker at udvikle sig – både personligt og fagligt. Psykoterapi og coachingforløb skaber et fortroligt rum, hvor det enkelte menneske kan opnå øget selvindsigt, personligt overskud og større arbejdsglæde. Det bidrager ikke blot til en sundere kultur, men styrker også relationerne på tværs af organisationen.
Når den mentale og følelsesmæssige trivsel bliver en prioritet, sender det et klart signal om, at arbejdspladsen tager ansvar – ikke kun for arbejdsindsatsen, men for det hele menneske. Det skaber motivation, reducerer stress og sygefravær og øger lysten til at blive. Kort sagt: Det betaler sig – menneskeligt og økonomisk.
Professionel psykoterapi på arbejdspladsen medvirker til en stærkere og mere balanceret virksomhed indefra. Arbejdsglæde og medarbejdertrivsel er afgørende for både præstation, samarbejde og værdi. At se medarbejderens liv i sin helhed – ikke kun arbejdslivet – som en central faktor, er en investering i virksomhedens langsigtede fremtid og succes.
Omsorg for det enkelte menneske skaber ikke kun balance på bundlinjen, men styrker også virksomhedens evne til at navigere i en verden, hvor arbejdsglæde og mental sundhed er nøglen til en mere bæredygtig vækst. Som mennesker trives og udvikler vi os bedst, når vi oplever at blive mødt, set og anerkendt som dem, vi er. Med alt det, vi rummer – både vores ressourcer og begrænsninger.
Vi er hele mennesker med værdier, personligheder, privatliv, mål og drømme. Og det følger med os, også når vi går på arbejde.
Terapi som en strategisk vej til vækst for mennesker i virksomheder
Når virksomheder prioriterer mental trivsel på lige fod med fysisk sundhed, viser det en dyb respekt for medarbejderne som hele mennesker – og ikke kun som ressourcer i arbejdsprocessen. Det er ikke kun et modigt valg, men også en strategisk beslutning, der skaber værdi både på kort og lang sigt.
På kort sigt øger det engagementet, reducerer sygefraværet og styrker samarbejdet. På længere sigt positionerer det virksomheden som en attraktiv og bæredygtig arbejdsplads, der tiltrækker og fastholder talenter. Medarbejdere, der føler sig set og støttet i hele deres liv, har bedre forudsætninger for at være kreative, resiliente og yde deres bedste.
Samtalerne forebygger udfordringer
Fra 2010 til 2023 er andelen af danskere med et højt stressniveau ifølge Den Nationale Sundhedsprofil steget fra 20 procent til 31,5 procent. Undersøgelser fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø viser blandt andet at fravær i forbindelse med stress koster danske virksomheder 16,4 mia. kroner årligt i sygefravær og produktionstab, hvilket understreger de økonomiske konsekvenser der er ved stressrelateret fravær. Hertil kommer de menneskelige konsekvenser, som spænder fra midlertidige over permanente fysiske og psykiske funktionsnedsættelser til at miste tilknytning til arbejdsmarkedet, ende i ledighed og de omfattende konsekvenser, det har for privat- og familieliv (kilder: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, nfa.dk og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, ae.dk).
Når virksomheder har et kontinuerligt tilbud til medarbejderne, skaber det mulighed for at tage hånd om udfordringer, stress og overbelastning, før problemer vokser sig store. Det handler om forebyggelse fremfor først at reagere, når en sygemelding er nødvendig – en situation, der alt for ofte medfører både store menneskelige og økonomiske omkostninger.
Samtalerne er frivillige, fortrolige og fleksible, så medarbejderen selv kan vælge fokus – uanset om det handler om privatlivet, arbejdslivet eller en kombination. Fra gang til gang kan medarbejderen vælge mellem en terapeutisk samtale, en coachende dialog eller en samtale om stress og livsbalance, alt efter hvad der aktuelt fylder og kræver opmærksomhed.
For de fleste medarbejdere er mental og psykologisk sundhed, trivsel samt muligheder for faglig og personlig udvikling afgørende for, hvordan de oplever deres arbejdsplads. En arbejdsplads, der støtter disse behov, opfattes typisk som attraktiv og anerkendende – et sted, hvor de har lyst til at blive og bidrage positivt til udviklingen.
Tilbuddet udvikles i tæt samarbejde og skræddersyes til at skabe de bedst mulige rammer for medarbejderne. Det sikrer, at alle har adgang til et let tilgængeligt, fleksibelt tilbud, der kan tilpasses individuelle behov både hvad angår indhold men også selve samtalens format.
En medarbejderpleje der fastholder talenter
For virksomhederne er det både værdifuldt og resultatskabende at fastholde medarbejdere, der trives, udvikler sig, præsterer og omtaler arbejdspladsen positivt. Når medarbejdere trives, reduceres sygefraværet, produktiviteten øges, og samarbejdet styrkes, hvilket skaber værdi i den daglige drift. Samtidig sikrer trivsel og udvikling, at medarbejderne kan tilpasse sig nye udfordringer og bidrage med kreativitet og innovation, som styrker virksomhedens konkurrenceevne.
Derudover har tilfredse medarbejdere en positiv indvirkning på virksomhedens omdømme. De fungerer som ambassadører, der tiltrækker nye talenter og kunder, hvilket er afgørende for langsigtet vækst og bæredygtighed. At investere i medarbejdernes trivsel skaber dermed ikke kun værdi her og nu, men også en stærkere og mere robust organisation på længere sigt.
Hvad kan det betyde for din virksomhed at tilbyde psykoterapi til medarbejderne?
Her er et hurtigt overblik over nogle af de fordele der er ved at have et tilbud om psykoterapi på arbejdspladsen, og hvad det kan betyde både for medarbejdere og for virksomheden.
Forbedring af medarbejdernes trivsel
➣ Stresshåndtering
➣ Forebyggelse af udbrændthed
➣ Øget selvindsigt
➣ Mere arbejdsglæde
Forbedring af kommunikation og relationer
➣ Konflikthåndtering
➣ Styrket samarbejde
➣ Øget empati
Forbedring af produktivitet
➣ Øget fokus og koncentration (Når medarbejdere har det godt, er de mere fokuserede og effektive i deres arbejde)
➣ Mindre sygefravær
➣ Bedre beslutningstagning
Styrkelse af kulturen
➣ Psykologisk tryghed
➣ Fokus på mental sundhed (at tilbyde psykoterapi signalerer også, at virksomheden værdsætter medarbejdernes velbefindende og ikke kun deres arbejdskraft)
➣ Reduceret stigmatisering
Lederudvikling
➣ Fokus på empati og personlig ledelsesstil
➣ Øget selvindsigt og relationskompetence
➣ Bedre lederskab
➣ Udvikling af bedre kommunikationsevner
Forebyggelse af konflikter
➣ Tidlig identifikation af problemer
➣ Give medarbejderne værktøjer og teknikker til bedre at håndtere udfordringer og samarbejdsvanskeligheder
”Return of investment”
➣ Formindsket ”omsætningshastighed” af medarbejdere – At fastholde gode medarbejdere giver besparelser i udgifter til rekruttering
➣ Reducering af udgifter til sygefravær
➣ Bedre sikring af tilbagevenden og fastholdelse af medarbejdere efter sygemelding
➣ Styrkelse af CSR-profil
Hvis du er blevet nysgerrig og vil høre mere om erhvervspsykoterapi eller ønsker et uforpligtende tilbud til din arbejdsplads, så kontakt mig for en uddybende samtale om, hvordan vi kan skræddersy en løsning, der passer til jer. Find mine kontaktoplysninger her
Du kan også læse mere i mit blogindlæg: trivsel på arbejdspladsen